Dag 2 på MAKE UP STORE

Då var vår andra dag på utbildningen över. Det går så segt i början, iom vi måste gå igenom en massa grunder. Jag bara längtar till vi ska sätta igång med våra makeuper! ;D Idag gick vi igenom färg- och ljuslära. Färgläran beskriver bla. hur man blandar färger, hur man döljer och hur man framhäver:

Har du en röd finne på tex kinden, ska du anv. en concealer med gröna-toner. Du ska täcka över finnen, om du enbart lägger concealer runt om finnen (men inte på den) så framhävs den ist, så akta dig för det!


Blått
under ögonen täcks bäst med concealer med en orange-ton.
Grönt under ögonen täcks bäst med concealer med en rödare-ton.


Har ni råkat ut för att se helt döda ut en lördag kväll efter att ha lämnat krogen för att gå till mc för att äta? Då beror detta på ljuset... inne på nattklubben är det väldigt få lampor o svag belysning o du har shakat loss hela natten o antagligen har din make "gått bort". Väl inne på krogen såg du fräsch ut men på mc tex. finns jävligt stark belysning och detta gör att du ser praktiskt taget helt förstörd ut. I svag belysning kan man tänka på att sminka sig lite extra om man vill att sminket ska synas. I dagsljus ser den sminkningen du gjort inne i badrummet helt annorlunda ut jämfört med när du ställer dig i vardagsrummet. Detta beror också på ljuset. Om du vet att du ska vistas utomhus, ställ dig då på en plats i hemmet som har riklig belysning o sminka dig där...

Detta är väldigt basic info. som vi alla har hört innan, men detta är grunden...

(inlägg 2009-04-07)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0